Rots en Water

Werken aan je weerbaarheid

Heb je te maken met vervelende situaties, moeilijke collega’s, een leidinggevende die jou niet fijn behandeld of lastige klanten? Zou je vaker wat meer voor jezelf willen opkomen? Heb je moeite met aangeven wat je bedoeld? Zou je wat assertiever willen zijn? Zou je wat vaker nee willen zeggen? Heb je moeite met het gedrag van anderen maar durf je dat niet te zeggen? Heb je te maken met stressvolle situaties of een hoge werkdruk en vind je het moeilijk om daar mee om te gaan?  Gaan anderen wel eens over jouw grens heen en laat je dat dan gebeuren? Reageer je op anderen op een manier waarvan je achteraf spijt hebt? Heb je moeite je te beheersen en veroorzaak je daardoor conflicten?

Kortom: wil je werken aan je weerbaarheid?

Wat is weerbaarheid?

Weerbaarheid is rekening houden met dingen die kunnen gebeuren en op tijd de nodige stappen ondernemen om een emotionele opbouw te stoppen of af te remmen, voordat je de controle over jezelf verliest. Een heldere focus op wat je wilt en tegelijk flexibel zijn in hoe je je doel bereikt. Weerbaarheid is ook geduld, in staat zijn om tot 10 te tellen.

Hoe werken aan je weerbaarheid?

Om je weerbaarheid te vergroten werk je aan het volgende:

  1. Zelfdiagnose. Een objectieve analyse kunnen maken over je eigen gevoel en gedrag in een bepaalde situatie.
  2. Zelfbeheersing. Je bewust zijn van je emotie, leren hoe je er mee omgaat en hoe je andere keuzes maakt.
  3. Zelfvertrouwen. Weten waar je je kracht aan ontleent.

Wat werkt voor jou?

Xcdes maakt o.a. gebruik van de methode Rots & Water om jou te helpen je weerbaarheid te vergroten. De mensen van Xcdes, die met jou werken aan jouw weerbaarheid, zijn gecertificeerd en geaccrediteerd Rots & Water trainer en hebben veelal een achtergrond in Martial arts. Wij werken samen met jou aan jouw weerbaarheid, op mentaal, communicatief en waar nodig op fysiek vlak.

Werken aan weerbaarheid is voor ons altijd maatwerk.  Wil je graag meer weten? Neem dan contact op met de mensen van XCDES.

Terug naar het overzicht
Copyright XCDES 2024